HAZIR MISIN? BİLGİ VE EĞLENCE PROGRAMI

HAZIR MISIN? BİLGİ VE EĞLENCE PROGRAMI

29.04.2021 194

Millî Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tüm çocuklarımızı 'özel program' da buluşturdu.

Genel Müdürlüğümüzün hazırladığı "Hazır mısın?" adlı bilgi ve eğlence programında, özel eğitim ihtiyacı olan ve olağan gelişim gösteren çocuklarımız, tersine kaynaştırma modeli ile ekranlarda bir kez daha öğrenme ve eğlenme imkanına kavuştu.

Özel eğitim ihtiyacı olan çocuklarımızın başarılarının görünür hale gelmesi, toplum nezdinde farkındalık oluşturulması ve özel eğitim ihtiyacı olan çocuklarımızla normal gelişim gösteren çocuklarımızın kaynaşmasını sağlamak amacıyla hazırlanan programda; zihinsel, görme, işitme ve bedensel yetersizliği, öğrenme güçlüğü olan öğrencilerimiz ile normal gelişim gösteren öğrencilerimiz, birlikte eğlenerek öğrenecekleri bir ortamda buluştu.

Genel Müdürlüğümüzdeki özel eğitim uzmanlarının senaryosunu ve içeriklerini hazırladığı program, özel eğitim ihtiyacı olan çocuklarımızla, olağan gelişim gösteren çocuklarımızın kaynaşmasını sağlamayı amaçlıyor.

Kaybedenin olmadığı programda, etkinliklere katılan bütün öğrencilere ödüller verilecektir.

Daha önce yaz tatili dönemi boyunca her hafta TRT EBA TV'de yayınlanan programın ikinci sezonu 28 Nisan 2021 Çarşamba günü, 18:30'da TRT EBA TV İlkokul ve 21:00'da TRT EBA TV Ortaokul kanallarında yayınlanmaya başlayacaktır.Her hafta çarşamba günü yayınlanacak olan program, 16 hafta boyunca ekranlarda olacaktır.

Devamı için tıklayınız... https://orgm.meb.gov.tr/www/hazir-misin-bilgi-ve-eglence-programi/icerik/1635

 

Kaynak: https://orgm.meb.gov.tr/www/hazirmisinbilgiveeglenceprogrami/icerik/1635